Aisea ua amata ai ona "malulu" le maketi robot pe a uma le silia ma le 3000 aso o matagi vao?

I nai tausaga ua tuanaʻi, ua avea robots ma meafaigaluega taua e fesoasoani ai i pisinisi e toe amata galuega, gaosiga, ma le televave o atinaʻe.Fa'aosoina e le mana'omia tele mo suiga fa'akomepiuta i pisinisi eseese, atina'e i luga ma lalo i lerobotua ausia e filifili alamanuia taunuuga ofoofogia i fanua eseese, ma le alamanuia ua atiina ae vave.

filifili alamanuia robot

ua ausia i'uga mata'ina i matata eseese, ma ua vave ona atina'e le alamanuia

Ia Tesema 2021, o le malo o Saina, i le galulue faatasi ai ma le 15 ofisa o le malo, na tatalaina ai le "14th Five-Year Fuafuaga mo le Atinaʻeina o le Robot Industry", lea na faʻamalamalamaina ai le taua tele o le fuafuaga o pisinisi robot ma faʻatulagaina sini o le pisinisi robot. fuafuaga, toe tuleia le pisinisi ropota Saina i se tulaga fou.

MaO lenei tausaga ose tausaga taua tele mo le fa'atinoina o le Fuafuaga Lona 14 o le Lima Tausaga.I le taimi nei, faatasi ai ma le sili atu ma le afa o le 14th Five-Year Fuafuaga, o le a le tulaga o le atinaʻeina o le pisinisi robot?

Mai le vaaiga o le maketi tau tupe, na maua ai e le China Robotics Network e faapea, i le faʻatulagaina o mea faʻatupeina talu ai nei, o loʻo i ai se faʻaititia tele o mea tau tupe talu mai le amataga o lenei tausaga, ma o le aofaʻi o loʻo faʻaalia e maualalo foi nai lo le taimi muamua.

E tusa ai ma fuainumera le atoatoa, sa i aie silia ma le 300 mea tau tupei le pisinisi robotics i le 2022, masili atu i le 100 mea tau tupesili atu100 miliona yuanma se aofa'iga fa'atupe e sili atu30 piliona yuan.(Manatua o le faʻatupeina o loʻo taʻua i lenei tusiga e naʻo pisinisi faʻapitonuʻu e faʻapitoa i talosaga e fesoʻotaʻi ma robotics, e aofia ai auaunaga, alamanuia, soifua maloloina, drones, ma isi matāʻupu. E tutusa foi i lalo.)

Faatasi ai ma i latou, o le faʻatupeina o maketi i totonu o le robot alamanuia sa matua vevela mai ia Ianuari ia Setema i le afa muamua o le tausaga, ma faʻasolosolo mai le ogatotonu i le tuai o le tausaga.O le aufaipisinisi na sili atu ona agai i luma o le ogatotonu i le maualuga o tekinolosi, e masani lava ona tupu i vaega tetele e tolu o robots alamanuia, robots faafomai, ma robots auaunaga.Faatasi ai ma i latou, o le fale gaosi oloa e fesoʻotaʻi i le robot e sili ona maualuga le aofaʻi o mea faʻatupeina i totonu o atinaʻe, sosoo ai ma le falemaʻi robot fanua, ona sosoo ai lea ma le auaunaga robot fanua.

E ui ina fa'atapula'aina e mea mai fafo e pei o le fa'ama'i, ma fa'asaga i le fa'aletonu o le tulaga tau tamaoaiga lautele,o loʻo faʻaalia pea e le pisinisi robot le malosi o le tuputupu aʻe i le 2022, fa'atasi ai ma le tele o maketi e sili atu i le 100 piliona ma le fa'atupeina o tupe e sili atu i le 30 piliona.O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi ua mafua ai le manaʻomia tele mo le leai o ni taʻavale, otometi, atamai gaosiga ma galuega i le tele o faʻalapotopotoga, e taʻitaʻia ai le soifua maloloina i totonu o pisinisi uma robot.

Sei o tatou toe liliu atu i lenei tausaga.E oʻo mai ia Iuni 30th, o loʻo i ai le aofaʻi o 63 faʻatupeina mea faʻapitoa i totonu ole fale gaosi oloa i totonu o lenei tausaga.Faatasi ai ma faʻamatalaga faʻatupeina faʻapitoa, e 18 faʻatupeina mea na tutupu i le tulaga o le piliona yuan, faʻatasi ai ma le aofaʻiga faʻatupeina e tusa ma le 5-6 piliona yuan.A faatusatusa i le tausaga talu ai, o loʻo i ai se faʻaititia tele.

Aemaise lava, o kamupani robot i totonu o le atunuʻu na mauaina faʻatupega i le afa muamua o lenei tausaga o loʻo faʻasalalau tele i vaega o robots auaunaga, robots faafomaʻi, ma robots alamanuia.I le afa muamua o le tausaga, e na'o le tasi le fa'atupega e sili atu i le 1 piliona yuan i le ta'aloga ta'avale robot, lea fo'i o le aofa'i sili ona maualuga fa'atupeina.O le pati faʻatupeina o United Aircraft, faʻatasi ai ma le faʻatupeina o le 1.2 piliona RMB.O lana pisinisi autu o le suʻesuʻeina ma le atinaʻeina o drones alamanuia.

Aisea e le lelei ai le maketi o le robot faʻatupeina e pei o le tausaga muamua?

O le mafuaaga autu o leo loʻo faʻagesegese le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o le lalolagi ma ua vaivai le faʻatupulaia o manaoga mai fafo.

O le uiga o le 2023 o le faʻagesegese o le tamaoaiga o le lalolagi.Talu ai nei, o le Robotics Work Department a le China Machinery Industry Federation na taʻitaʻia le iloiloga o le vaeluagalemu o le faʻatinoina o le "14th Five Year Plan" mo le atinaʻeina o pisinisi robot, ma faia ai se lipoti o iloiloga e faʻavae i luga o manatu eseese.

O le lipoti o iloiloga o loʻo faʻaalia ai o le lavelave ma le fesuisuiai o tulaga faʻavaomalo ua aumaia ai le le mautonu i le taimi nei, o le tamaoaiga o le lalolagi ua feagai ma se faʻalavelave faʻafefe, o le taʻaloga i le va o malo tetele ua faʻateleina le vevesi, ma ua ulufale le lalolagi i se vaitau fou o le vevesi ma le suiga.

Na lipotia mai e le International Monetary Fund (IMF) i lana Vaaiga o le Tamaoaiga a le Lalolagi ia Aperila 2023 e faapea o le fua faatatau o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o le lalolagi i le 2023 o le a paʻu i le 2.8%, o le 0.4 pasene le paʻu mai le tala ia Oketopa 2022;Na faalauiloa e le Faletupe a le Lalolagi lana Lipoti o le Global Economic Outlook ia Iuni 2023, lea e valoia ai o le a faaitiitia le tamaoaiga o le lalolagi mai le 3.1% i le 2022 i le 2.1% i le 2023. O tamaoaiga tau atiae e faamoemoe e maua se faaitiitia o le tuputupu ae mai le 2.6% i le 0.7%, ae maketi o lo'o tula'i mai ma atunu'u atina'e i fafo atu o Saina e fa'amoemoe e fa'aitiitia le fa'atupulaia mai le 4.1% i le 2.9%.Faʻasaga i tua o le vaivai o le tamaoaiga o le lalolagi, o le manaʻoga mo robots i le maketi ua faʻaitiitia, ma o le atinaʻeina o le robot alamanuia e tatau ona faʻamalosia ma aʻafia i se tulaga.

E le gata i lea, i le afa muamua o lenei tausaga, o vaega autu o faʻatauga o le robotics industry, e pei o mea tau eletise, taavale malosi fou, maʻa eletise, soifua maloloina, ma isi, na oʻo i le faʻaitiitia o le manaʻoga, ma ona o le mamafa o taimi pupuu. o le tamaoaiga i lalo, o le tuputupu aʻe o le maketi robotics na faʻagesegese.

E ui o le tele o mea taua na i ai se aafiaga patino i le atinaʻeina o le robot alamanuia i le afa muamua o lenei tausaga, i le aotelega, faatasi ai ma taumafaiga faʻatasi a vaega uma i totonu o le atunuʻu, o le atinaʻeina o le robot industry ua faʻaauau pea ona alualu i luma ma ausia nisi o taunuuga.

O lo'o fa'avavevave atu robots i totonu o le atunu'u e aga'i atu i masini fa'atau oloa maualuluga ma atamai, fa'alauteleina le loloto ma le lautele o lo'o fa'aogaina, ma fa'atula'ia fa'aaliga ua fa'atupula'ia le eseese.E tusa ai ma faʻamaumauga a le MIR, ina ua maeʻa ona sili atu i le 40% le maketi o maketi tau pisinisi i le kuata muamua o lenei tausaga ma o le maketi mai fafo na pa'ū i lalo ifo o le 60% mo le taimi muamua, o loʻo faʻatupulaʻia pea le sea maketi o pisinisi faʻapolopolo fale gaosi oloa, e oʻo atu i le 43.7. % i le afa muamua o le tausaga.

Faatasi ai ma le faʻatinoina o taʻitaʻiga a le malo ma faiga faʻavae a le atunuʻu e pei o le "robot +", ua faʻapupulaina atili le faʻaogaina o le suiga i totonu o le atunuʻu.O taʻitaʻi totonu o le atunuʻu o loʻo faʻavavevave ona maua faʻatau mai fafo i le maketi i totonu o le atunuʻu, ma o le tulaʻi mai o faʻailoga i totonu o le atunuʻu o loʻo i le taimi saʻo.

FAAFETAI I LAU FAITAUGA

BORUNTE ROBOT CO., LTD.


Taimi meli: Nov-03-2023