Aisea ua avea ai Saina ma maketi sili ona tele i le lalolagi?

Sa avea Saina mao le ropota aupito tele i le lalolagimaketi mo ni nai tausaga. E mafua lenei mea ona o le tuʻufaʻatasia o mea, e aofia ai le tele o fale gaosi oloa a le atunuʻu, faʻateleina le tau o tagata faigaluega, ma le lagolago a le malo mo masini.

O robots faʻapisinisi o se vaega taua o gaosiga faʻaonapo nei. O nei masini ua mamanuina e faatino ai galuega faifaipea vave ma saʻo, ma avea ai ma mea lelei mo le faʻaaogaina i fale gaosi oloa ma isi fale gaosiga. I tausaga talu ai nei, o le faʻaaogaina o robots faʻapisinisi ua faʻatupulaia vave ona o le tele o mea, e aofia ai le faʻatupulaia o tau o tagata faigaluega, faʻateleina le manaʻoga mo oloa maualuga, ma le alualu i luma i tekinolosi.

O le tulaʻi mai o robots fale gaosi oloa i Saina na amata i le amataga o le 2000s. I lena taimi, o le atunuu sa feagai ma le tuputupu ae malosi o le tamaoaiga, ma o lona vaega o gaosiga sa televave faʻalauteleina. Ae ui i lea, a'o fa'atupula'ia tau o tagata faigaluega, o le tele o tagata gaosi oloa na amata ona su'e ni auala e fa'autometi ai a latou gaosiga.

O se tasi o mafuaʻaga autu ua avea ai Saina ma maketi sili ona tele i le lalolagi o loʻo faʻatau oloa gaosi oloa. Faatasi ai ma le faitau aofaʻi e sili atu i le 1.4 piliona tagata, o Saina e iai le tele o tagata faigaluega e avanoa mo galuega gaosiga. Ae ui i lea, a'o atina'e le atunu'u, ua fa'atupula'ia tau o tagata faigaluega, ma ua va'ava'ai ai le au gaosi oloa mo ni auala e fa'ateleina ai le lelei ma fa'aitiitia tau.

O le isi mafuaaga mo le tuputupu ae orobots tau pisinisii Saina o le lagolago a le malo mo masini. I tausaga talu ai nei, ua faʻalauiloa ai e le malo le tele o fuafuaga e faʻamalosia ai le faʻaogaina o masini faʻapisinisi i le gaosiga. O nei mea e aofia ai faʻamalosiaga lafoga mo kamupani o loʻo teu faʻafaigaluega i robotics, fesoasoani mo suʻesuʻega ma atinaʻe, ma faʻatupeina mo amataga robotics.

 

Talosaga va'ai robot

O le tulai mai o Saina o se taitai i totonumasini fa'atau oloaua vave. I le 2013, na naʻo le 15% o le faʻatauga o robot i le lalolagi atoa na maua e le atunuʻu. E oʻo atu i le 2018, o lena fuainumera ua siitia i le 36%, ma avea ai Saina ma maketi sili ona tele mo masini faʻapisinisi i le lalolagi. E oʻo atu i le 2022, o loʻo faʻamoemoeina o Saina o le a sili atu i le 1 miliona masini gaosi oloa faʻapipiʻiina.

O le tuputupu aʻe o le maketi faʻatau pisinisi a Saina e leʻi aunoa ma ni luitau, peitaʻi. O se tasi o luʻitau sili o loʻo feagai ma le alamanuia o le le lava o tagata faigaluega tomai e faʻagaioia ma tausia robots. O se taunuuga, e tele kamupani ua tatau ona teu faʻafaigaluega i polokalame aʻoaʻoga e atiaʻe ai tomai talafeagai.

O le isi lu’itau o lo’o feagai ma le alamanuia o le mataupu lea o le gaoi o meatotino tau le atamai. O nisi o kamupani Saina ua tuuaia i le gaoia o tekinolosi mai isi tagata tauva mai fafo, ma mafua ai le vevesi ma isi atunuu. Peita’i, ua mae’a ona faia e le malo o Saina ni auala e fo’ia ai lenei fa’afitauli, e aofia ai ma le fa’amalosia malosi o tulafono o meatotino tau le atamai.

E ui lava i nei luitau, ae e foliga mai e susulu le lumanaʻiMaketi ropota pisinisi a Saina. Faatasi ai ma le alualu i luma fou i tekinolosi, e pei o le atamai faʻapitoa ma le 5G fesoʻotaʻiga, o loʻo sili atu le malosi ma le lelei o robots fale gaosi oloa. Aʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaia le vaega o gaosiga i Saina, e foliga mai o le a faʻateleina le manaʻoga mo robots.

Ua avea Saina ma maketi sili ona tele i le lalolagi o masini robot ona o se tuufaatasiga o mea taua, e aofia ai le tele o fale gaosi oloa, siitia tau o tagata faigaluega, ma le lagolago a le malo mo le masini. E ui o loʻo i ai luʻitau o loʻo feagai ma le alamanuia, o le lumanaʻi e foliga susulu, ma o Saina o loʻo sauni e tumau pea ma taʻitaʻi i pisinisi robotics mo tausaga a sau.

https://api.whatsapp.com/send?phone=8613650377927

Su'esu'eina o le robot

Taimi meli: Aukuso-14-2024