Ae fa'afefea le tulaga o lo'o fa'aogaina ai le robot i aso nei i atunu'u i sisifo

I tausaga talu ai nei,le faʻaogaina o masini faʻapisinisiua matua faateleina i atunuu i sisifo.A'o fa'aauau pea le aga'i i luma o tekonolosi, e fa'apea fo'i lo latou agava'a mo fa'aoga i le tele o alamanuia eseese.

O se tasi o faʻamanuiaga autu o robots fale gaosi oloa o lo latou gafatia e faʻatino ai galuega faifaipea ma masani, lea e masani ona manatu e galue malosi ma faʻaalu taimi mo tagata faigaluega.O nei robots e faʻaaogaina e faʻatino ai le tele o galuega e pei o le gaosiga o laina faʻapipiʻi, valiina, uʻamea, ma le felauaiga o oloa.Faatasi ai ma lo latou saʻo ma le saʻo, e mafai ona latou faʻaleleia le lelei ma le saoasaoa o gaosiga o gaosiga aʻo faʻaitiitia tau.

A o tatou vaʻavaʻai atu i le lumanaʻi, o le manaʻoga mo robots faʻapisinisi e naʻo le faʻatupulaia.E tusa ai ma se lipoti a le Allied Market Research,le maketi o masini robotics i le lalolagi atoao lo'o fa'amoemoe e o'o atu i le $41.2 piliona i le 2020. O lo'o fa'atusalia ai se si'itaga tele mai le tele o maketi e $20.0 piliona i le 2013.

O le fale gaosi oloa o se tasi lea o tagata sili ona tele e faʻaaogaina robots alamanuia, faʻatasi ai ma talosaga e amata mai i le faʻapotopotoina o taavale i le valiina.O le mea moni, o loʻo faʻatatauina e sili atu i le 50% o robots fale gaosi oloa faʻaaogaina i le Iunaite Setete o loʻo i totonu o pisinisi taʻavale.O isi pisinisi o loʻo faʻaaogaina robots alamanuia e aofia ai mea tau eletise, aerospace, ma logistics.

Faatasi ai ma le alualu i luma i le atamai faʻapitoa, e mafai ona tatou faʻamoemoe e vaʻaia le sili atu o le tuʻufaʻatasia o le aʻoaʻoina o masini ma le faʻaogaina o komepiuta i robots alamanuia.O le a mafai ai e nei robots ona fa'agaoioi i totonu o si'osi'omaga faigata ma e o'o lava i le faia o fa'ai'uga tuto'atasi.E mafai fo'i ona fa'aogaina e fa'aleleia atili ai le saogalemu o tagata faigaluega e ala i le fa'apolokalameina e galulue i si'osi'omaga mata'utia e pei o fale faaniukilia po'o fale gaosi vaila'au.

galuega robot alamanuia ma isi masini otometi

I le faaopoopo atu i nei tulaga faatekinolosi, o le vaetamaina orobots galulue faatasi poʻo cobotsua faatupulaia foi.O nei robots e galulue faʻatasi ma tagata faigaluega ma e mafai ona faʻapolokalameina e faʻatino galuega e sili atu ona mataʻutia pe faʻalavelave faʻaletino mo tagata.O lenei mea e mafai ai e kamupani ona fausia ni siosiomaga sili atu le saogalemu ma sili atu ona lelei galuega ae faʻaleleia atili le gaosiga.

O se tasi o faʻataʻitaʻiga o le faʻatinoga manuia o cobots o loʻo i le fale gaosi taavale a BMW i Spartanburg, Karolaina i Saute.Na faʻafeiloaʻi e le kamupani cobots i luga o ana laina gaosiga, ma o se taunuuga, na ausia ai le 300% faʻateleina i le gaosiga.

O le tulaʻi mai o robots alamanuia i atunuu i sisifo e le gata ina aoga i kamupani ae i le tamaoaiga atoa.O le fa'aogaina o nei robots e mafai ona fesoasoani i le fa'aitiitia o tau o tagata faigaluega, lea e mafai ona i ai se aafiaga tele i laina pito i lalo o kamupani.O lenei, i le isi itu, e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o tupe faʻafaigaluega ma le tuputupu aʻe, fatuina o galuega fou ma maua ai tupe maua faaopoopo.

E ui o loʻo i ai atugaluga e uiga i le aʻafiaga o robots alamanuia i luga o galuega, e toʻatele tagata atamamai e finau o faʻamanuiaga e sili atu nai lo faʻaletonu.O le mea moni, o se suʻesuʻega e tasi a le International Federation of Robotics na maua ai mo soʻo se robot alamanuia faʻapipiʻiina, 2.2 galuega na faia i pisinisi faʻapitoa.

O le faʻaaogaina o robots fale gaosi oloa i atunuu i sisifo o loʻo faʻatupulaia, ma o le lumanaʻi e foliga mai e manuia.O le alualu i luma i tekinolosi e pei oatamai faafoliga ma robots galulue faatasi, faʻatasi ai ma faʻamanuiaga i le tamaoaiga ma le faʻatupulaia o le gaosiga, faʻapea o lo latou faʻaaogaina o le a faʻaauau pea ona tupu.

BRTIRUS0805A ituaiga robot mo le fa'ailoga tusi

Taimi meli: Iuni-21-2024