O robots fa'apisinisi e fesoasoani i tagata faigaluega e fa'afeiloa'i i le tau maualuga

O le a lefaʻaogaina tele o robotsfaoa galuega a tagata?Afai e faʻaogaina e fale gaosi oloa robots, o fea le lumanaʻi mo tagata faigaluega?"Suiga masini" e le gata e aumaia ai aafiaga lelei i le suiga ma le faʻaleleia o pisinisi, ae e tosina mai ai foi le tele o feeseeseaiga i sosaiete.

O le popolevale e uiga i robots e umi lona talafaasolopito.I le amataga o le 1960s, na fananau ai robots fale gaosi oloa i le Iunaite Setete.I lena taimi, o le maualuga o le leai o ni galuega i le Iunaite Setete, ma ona o popolega e uiga i aafiaga tau tamaoaiga ma le vevesi lautele e mafua mai i le leai o ni galuega, e leʻi lagolagoina e le malo o Amerika le atinaʻeina o kamupani robotics.O le utiuti o le atinaʻeina o masini faʻatekonolosi faʻapisinisi i le Iunaite Setete ua aumaia ai tala lelei i Iapani, lea o loʻo feagai ma le le lava o tagata faigaluega, ma na vave ona ulufale atu i le tulaga faʻatinoina.

I le tele o tausaga na soso'o ai, sa fa'aogaina lautele robots tau pisinisi i vaega eseese e pei o laina gaosiga o ta'avale, 3C alamanuia (ie komepiuta, feso'ota'iga, ma mea fa'aeletonika fa'atau), ma masini fa'ainisinia.O lo'o fa'aalia e robots fa'atauva'a tulaga lelei e le mafaatusalia i tulaga o le tele o fa'agaioiga toe fai, mamafa, o'ona, ma le mata'utia.

Aemaise lava, o le taimi nei o tufatufaga faʻaletupe i Saina ua maeʻa, ma o le faitau aofaʻi o tagata matutua o loʻo faʻateleina le tau o tagata faigaluega.O le a avea ma masani mo masini e suitulaga i galuega lima.

Faia i Saina 2025 tu i se maualuga fou i le talafaasolopito, faia"mea faigaluega masini CNC maualuga ma robots"o se tasi o vaega taua ua fa'alauiloa malosi.I le amataga o le 2023, na tuʻuina atu ai e le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi le Fuafuaga Faʻatinoina mo le "Robot +" Talosaga Talosaga, lea na taʻu manino mai ai i totonu o fale gaosi oloa, o le a matou faʻalauiloaina le fausiaina o fale gaosi oloa faʻataʻitaʻiga ma fatuina faʻataʻitaʻiga masani faʻaoga mo pisinisi. robots.O loʻo faʻateleina foʻi e pisinisi le taua o le gaosiga atamai i la latou atinaʻe, ma o loʻo faʻatinoina galuega tetele "masini i tagata" i le tele o itulagi.

I le vaaiga a nisi o tagata fai pisinisi, e ui lava e faigofie ona malamalama lenei faaupuga ma fesoasoani i kamupani ia malamalama ma faʻalauteleina le faʻatinoina o le gaosiga o le atamai, o nisi kamupani e faʻamamafa tele le taua o meafaigaluega ma tekinolosi, na o le faʻatauina o se numera tele o masini masini masini, robots fale gaosi oloa, ma faiga faakomepiuta komipiuta maualuluga, le amanaia le taua o tagata i totonu o le atinaʻe.Afai o robots fale gaosi oloa e masani lava na o meafaigaluega fesoasoani e aunoa ma le faatoilaloina moni o tapulaʻa o loʻo i ai nei, suʻesuʻeina o fanua tutoʻatasi tutoʻatasi fou, faʻatupuina le poto fou ma tekinolosi, o le aʻafiaga o le "suia masini" e puupuu.

ono axis uelo robot (2)

"O le faʻaaogaina o robots alamanuia e mafai ona faʻaleleia le faʻaleleia o fale gaosi oloa e ala i le faʻaleleia atili o le lelei, lelei o oloa, ma isi auala. a le kamupani lava su'esu'ega ma atina'e tupe fa'afaigaluega."o le tala lea a Dr. Cai Zhenkun mai le School of Economics i le Iunivesite o Shandong, o loʻo suʻesuʻeina lenei matata mo se taimi umi.

Latou te talitonu o le suia o tagata i masini ua na o se vaega i fafo o le gaosiga atamai ma e le tatau ona avea ma taulaiga o le faʻatinoina o le gaosiga atamai.Suia tagata e le o le sini, o masini fesoasoani i taleni o le itu lea o le atinaʻe i le lumanaʻi.

"O le aʻafiaga o le faʻaogaina o robots i luga o le maketi o tagata faigaluega e masani lava ona atagia i suiga i le fausaga o galuega, fetuunaiga i manaʻoga o tagata faigaluega, ma le faʻaleleia atili o manaʻoga o tagata faigaluega. fa'ata'ita'iga, galue i fa'amatalaga faigofie, fa'amaumauga, auaunaga a tagata fa'atau, felauaiga, ma logistics e masani lava ona fa'autometi e ala i polokalame fa'apolokalame ma algorithms, e sili atu ona faigofie i le a'afiaga o robots. fetuutuunai, ma fesoʻotaʻiga faʻapitoa, o loʻo i ai pea i tagata tulaga lelei."

O le faʻaaogaina o robots fale gaosi oloa o le a mautinoa lava le suia o galuega masani ma fatuina ni galuega fou, o se maliega i le va o tagata tomai faapitoa.I le tasi itu, faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le alualu i luma o tekonolosi robot ma le faʻalauteleina o lona faʻaogaina lautele, o le manaʻoga mo tagata faigaluega sinia faʻapitoa e pei o robot technicians ma robot R&D inisinia o loʻo faʻatupulaia i lea aso ma lea aso.I le isi itu, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o tekinolosi, o le a tulaʻi mai le tele o pisinisi faʻalauiloa, ma tatalaina ai se matata fou fou mo tagata.


Taimi meli: Apr-29-2024