2023 World Robotics Lipoti Faʻasalalau, Saina Faʻamauina se Faʻamaumauga Fou

2023 Lipoti a le Lalolagi Robotics

Ole numera o masini faʻapipiʻi fou faʻapipiʻi i fale gaosi oloa i le lalolagi i le 2022 o le 553052, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga e 5%.

Rtalu ai nei, o le "2023 World Robotics Report" (lea ua taua o le "Lipoti") na tatalaina e le International Federation of Robotics (IFR).Fai mai le lipoti i le 2022, e 553052 fou faʻapipiʻirobots tau pisinisii faleoloa i le lalolagi atoa, e fai ma sui o le 5% siitia mai le tausaga talu ai.Asia e 73% o latou, sosoo ai ma Europa i le 15% ma Amerika i le 10%.

Asia
%
Europa
%
Amerika
%

Saina, o le maketi sili ona tele mo robots fale gaosi oloa i le lalolagi atoa, faʻapipiʻiina 290258 iunite i le 2022, o le 5% faʻatupulaia i luga o le tausaga talu ai ma se faʻamaumauga mo le 2021. Ua faʻatupulaia le faʻapipiʻiina o robot i le averesi o tausaga taʻitasi o le 13% talu mai le 2017.

5%

se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga

290258 iunite

aofaiga fa'apipi'i ile 2022

13%

fua faatatau o le tuputupu ae faaletausaga

E tusa ai ma fuainumera mai le Matagaluega o Alamanuia ma Faamatalaga Tekonolosi,ropota pisinisi talosagai le taimi nei e 60 vaega tetele ma 168 vaega feololo i le tamaoaiga o le atunuu.Ua avea Saina ma atunuu pito sili ona tele i le lalolagi mo le 9 tausaga sosoo.I le 2022, na oʻo atu i le 443000 seti le gaosiga o masini gaosi oloa a Saina, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga e sili atu i le 20%, ma o le faʻaogaina o le gafatia e sili atu i le 50% o le aofaʻi o le lalolagi.

O loʻo mulimulitaʻi i tua o Iapani, lea na vaʻaia le 9% o le faʻaopoopoga o le faʻapipiʻiina i le 2022, e oʻo atu i le 50413 iunite, e sili atu i le maualuga o le 2019 ae le sili atu i le talafaasolopito o le 55240 iunite i le 2018. ua 2%.

I le avea ai ma taʻutaʻua taʻutaʻua atunuʻu gaosi oloa i le lalolagi, o Iapani e faʻatatau i le 46% o le gaosiga o le robot i le lalolagi atoa.I le vaitau o le 1970, na faʻaititia le aofaʻi o tagata faigaluega Iapani ma faʻateleina le tau o tagata faigaluega.I le taimi lava e tasi, o le tulaʻi mai o le aufaipisinisi a Iapani sa i ai se manaʻoga malosi mo le gaosiga o masini.E tusa ai ma lenei tulaga, o le fale gaosi oloa a Iapani na amataina se vaitaimi o atinae auro e tusa ma le 30 tausaga.

I le taimi nei, o loʻo taʻitaʻia e le aufaipisinisi robot a Iapani le lalolagi i tulaga o maketi ma tekinolosi.Ua mae'a le filifili alamanuia robot alamanuia i Iapani ma e tele tekinolosi autu.78% o masini gaosi oloa Iapani o loʻo faʻatau atu i atunuu i fafo, ma o Saina o se maketi faʻatau oloa faʻatau atu mo Iapani fale gaosi oloa.

I Europa, Siamani o se tasi o atunuu pito i luga e lima faʻatau i le lalolagi atoa, faʻatasi ai ma le 1% faʻaititia i le faʻapipiʻiina i le 25636 iunite.I totonu o Amerika, o le faʻapipiʻiina o robots i le Iunaite Setete na faʻateleina i le 10% i le 2022, e oʻo atu i le 39576 iunite, laʻititi laʻititi nai lo le maualuga maualuga o le 40373 iunite i le 2018. O le malosi faʻamalosi mo lona tuputupu aʻe o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o fale gaosi oloa, lea na faʻapipiʻiina. 14472 iunite i le 2022, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le 47%.O le vaega o robots faʻapipiʻiina i totonu o le alamanuia ua toe faʻaleleia i le 37%.O loʻo iai foʻi fale uʻamea ma masini ma fale eletise / eletise, faʻatasi ai ma faʻapipiʻi aofaʻi o 3900 iunite ma 3732 iunite i le 2022, i le faasologa.

Global Robotics Technology ma Fa'atauvaga Fa'atele i Atina'e Alamanuia

O le International Federation of Robotics' President, Marina Bill, na faasilasila mai i le 2023, o le a sili atu i le 500,000 fou faʻapipiʻi.robots tau pisinisimo le tausaga lona lua sosoo.O le maketi o masini gaosi oloa i le lalolagi atoa ua valoia e faʻalautele e le 7% i le 2023, poʻo le sili atu i le 590000 iunite.

E tusa ai ma le "China Robot Technology and Industry Development Ripoti (2023)", o le tauvaga mo tekonolosi faʻapolopolo lalolagi ma atinaʻe pisinisi o loʻo faʻavavevave.

I le tulaga o le atinaʻeina o tekinolosi, i tausaga talu ai nei, o loʻo faʻaauau pea ona malosi le faʻafouina o tekonolosi robot, ma o talosaga pateni ua faʻaalia ai le malosi o le atinaʻe.O le tele o talosaga pateni a Saina e tulaga muamua, ma o le tele o talosaga pateni o loʻo tumau pea i luga.O pisinisi ta'uta'ua e fa'atāua tele i le fa'atulagaina o pateni i le lalolagi, ma ua fa'atupuina le malosi o tauvaga i le lalolagi.

I tulaga tau atinae tau alamanuia, i le avea ai o se faʻailoga taua o le faʻafouina o tekonolosi a le atunuʻu ma le maualuga o le gaosiga o tulaga, o le pisinisi robot ua maua le tele o le gauai.O le robotics industry e manatu i ai le tele o tamaoaiga o le lalolagi o se auala taua e faʻaleleia ai le faʻatauvaʻa o le fale gaosi oloa.

I le tulaga o talosaga maketi, faʻatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o tekinolosi faʻapolopolo ma le faʻaauauina o suʻesuʻega o le gafatia o maketi, o loʻo faʻatumauina pea e le pisinisi robot i le lalolagi se tulaga tuputupu aʻe, ma ua avea Saina ma malosiaga taua tele mo le atinaʻeina o pisinisi robot.O lo'o i ai pea le maualuga o le fa'aogaina o masini masini ma mea tau eletise, ma o lo'o fa'avavevave le atina'eina o robots humanoid.

Le Laasaga o Atina'e o le Robot Alamanuia a Saina ua Fa'asolo malie

I le taimi nei, o le tulaga lautele o le atinaʻeina o pisinisi robotics a Saina o loʻo faʻaleleia atili, faʻatasi ai ma le tele o atinaʻe fou o loʻo faʻaalia.Mai le tufatufaina atu o tulaga faʻapitoa a le atunuʻu, faʻamamaina, ma fou "tamaʻi tinoese" atinaʻe ma kamupani lisiina i le matata o robotics, o pisinisi a le robotics maualuga a Saina e masani ona tufatufaina atu i le itulagi o Beijing-Tianjin-Hebei, Yangtze River Delta, ma Penina. Vaitafe Delta itulagi, faia fuifui alamanuia o loo fai ma sui o Beijing, Shenzhen, Shanghai, Dongguan, Hangzhou, Tianjin, Suzhou, Foshan, Guangzhou, Qingdao, ma isi, ma taʻitaʻia ma taʻitaʻia e pisinisi maualuga i le lotoifale, O se vaega o fou ma tipi- O pisinisi mata'utia ma le malosi o le fa'atauva i vaega tu'ufa'atasi ua tula'i mai.Faatasi ai ma i latou, o Beijing, Shenzhen, ma Shanghai o loʻo i ai le malosi sili ona malosi o pisinisi, ae o Dongguan, Hangzhou, Tianjin, Suzhou, ma Foshan ua faasolosolo malie ona atinaʻe ma faʻamalosia a latou pisinisi robot.Ua faʻaalia e Guangzhou ma Qingdao le tele o le gafatia mo le atinaʻeina o tagata tuai i totonu o le pisinisi robot.

E tusa ai ma le maketi suʻesuʻega institute MIR faʻamaumauga, ina ua maeʻa le maketi i totonu o le atunuʻu o robots alamanuia sili atu i le 40% i le kuata muamua o lenei tausaga ma le maketi mai fafo na pa'ū i lalo ifo o le 60% mo le taimi muamua, o loʻo tumau pea le sea maketi o atinaʻe robot fale gaosi oloa. siitia, ausia le 43.7% i le afa muamua o le tausaga.

I le taimi lava e tasi, ua vave ona faʻaleleia le gafatia o le robot industry, faʻaalia se agaʻi atu i le ogatotonu i le atinaʻe maualuga.O nisi tekinolosi ma faʻaoga ua uma ona taʻimua i le lalolagi.Ua faasolosolo malie ona foia e le au gaosi oloa le tele o faigata i vaega autu autu e pei o le pulea o masini ma servo motors, ma o loʻo faasolosolo malie le faʻatupulaia o le faʻaogaina o robots.Faatasi ai ma i latou, o vaega autu e pei o le harmonic reducers ma rotary vector reducers ua ulufale atu i le faiga o le sapalai o pisinisi faʻavaomalo.Matou te faʻamoemoe e mafai e faʻataʻitaʻiga robot i totonu o le atunuʻu ona faoa le avanoa ma faʻavave le suiga mai le tele i le malosi.

FAAFETAI I LAU FAITAUGA

BORUNTE ROBOT CO., LTD.


Taimi meli: Oke-20-2023